32

Gelders CDA drukt verzet tegen PVV kop in

Gelderse CDA'ers steunen Verhagen, ondanks dat regionale kopstukken de samenwerking met de PVV afkeuren. De partijvoorzitter spreekt van een 'generatieconflict'

Het CDA Gelderland heeft maandagavond besloten achter de Tweede Kamerfractie te staan in hun onderhandelingen met VVD en PVV. Dat schrijft de Gelderlander. Opvallend ontbreekt echter de steun van een aantal kopstukken. Partijvoorzitter en burgemeester van Doetinchem, Herman Kaiser, zegt ‘heel veel moeite’ te hebben met het uiteindelijke besluit.

Geduputeerde Hans Esmeijer en oud-voorzitter Paul Peter zijn afkeurend over samenwerking met de PVV. In Trouw sprak Hans Esmeijer, oud-lijsttrekker en gedeputeerde zich fel uit tegen de voorgenomen coalitie met de PVV. Hij noemde het ‘gefaseerde zelfmoord’ voor het CDA.

Kaiser denkt dat het verschil in het wel of niet steunen uiting is van een generatieconflict. “De vijftigplussers hebben veel meer moeite met samenwerking met de PVV dan de vijftigminners.” Het bestuur slaagde er niet in de kloof tussen jong en oud te overbruggen. Uiteindelijk werd besloten de coalitievorming te steunen. “Voor ons is vast komen te staan dat een middenkabinet met VVD en PvdA geblokkeerd is”, zegt Kaiser.
De Gelderlander: CDA Gelderland steunt gesprekken met PVV
cc-foto: pietplaat

Geef een reactie

Laatste reacties (32)