117

Gelderse PvdA’er trekt zich terug na foute uitspraak allochtonen

Rob Spiegelenberg wekte de indruk allochtonen louter als lastpakken te zien

De Gelderse PvdA-lijsttrekker Rob Spiegelenberg heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de provinciale verkiezingen. Onlangs deed hij een foute uitspraak over allochtonen. “Als we de grenzen openen, dan komen Turken en Marokkanen en die kunnen flink fokken.”

Partijgenoten waren verontwaardigd na zijn uitspraak, maar na gesprekken werd de commotie erover gesust. Zondagavond besloot Spiegelenberg zich terug te trekken. De drukte op zijn werk bij de sociale werkvoorziening Permar in Ede zou daarbij een rol hebben gespeeld, meldt de Volkskrant.

Op de PvdA site is te lezen dat Spiegelenberg gezien de nieuwe politieke situatie in Nederland gekozen heeft voor zijn plek aan het roer van Permar. “In de gesprekken die tot dit besluit hebben geleid, heeft voor Rob steeds voorop gestaan dat hij in de frontlinie wil staan voor de kansen van mensen die niet veel kunnen in de  samenleving zonder steun van anderen”, is de lezen op de Gelderse PvdA site. Met zijn uitspraak over allochtonen werkt de PvdA’er echter de indruk dat hij Turken en Marokkanen louter als lastpakken ziet.
Volkskrant: PvdA’er weg na opmerking over allochtonen

Geef een reactie

Laatste reacties (117)