41

Gelovigen verknallen kinderfeest, deel 2

Halloweenparty Bunschoten afgelast ... Christelijke inwoners van dorp: 'het is een duivels feest'

Het gloednieuwe partycentrum De Kooi in Bunschoten wilde zaterdag een Halloweenfeest geven, maar lekker griezelen in zelfgemaakte kostuums zat er toch niet in. De christelijke bewoners van het dorp vinden Halloween een ‘duivels feest’ en hadden zich erover beklaagd. Reden voor de organisatoren om het feest af te lasten.

Het is niet het eerste Halloweenfeestje in Nederland dat vanwege kritiek vanuit christelijke hoek geen doorgang kan vinden. Eerder noemde de SGP in Werkendam het ‘onwenselijk’ om de jeugd van dat dorp te confronteren met ‘gewaden van duivelen, levende doden en dergelijke zeer verwerpelijke uitingen’. De geplande festiviteiten werden ontdaan van alle ‘griezelige aspecten’ en omgedoopt tot ‘Herfstweek’.

In Bunschoten had de exploitant minder middelen om uit te wijken naar een ander thema. “Helaas was de tijd te kort om nog een ander thema te verzinnen, aangezien dat een heel andere aankleding van de zaal vereist”,aldus Pauline Smink.

Smink:

Ik heb van diverse kanten gehoord dat Halloween door bewoners van Bunschoten wordt geassocieerd met de duivel. Hoewel ik er niets verkeerds in zie, hebben we woensdag uit respect voor deze geloofsovertuiging besloten het themafeest te annuleren.

Eerder verscheen op Joop: SGP verknalt kinderfeestje

AD: ‘Duivels feest’ Halloween afgelast in Bunschoten

Geef een reactie

Laatste reacties (41)