Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente Amsterdam gaat moskeeën beveiligen om dreiging aanslag

  •  
25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
mosque-1473250_640
Omdat er sprake is van ‘een verhoogde voorstelbare dreiging voor islamitische instellingen’ zal de gemeente Amsterdam moskeeën gaan beveiligen. Dit blijkt uit een inventarisatie door het Parool. Volgens de gemeente is ‘de kans op een aanslag reëel.’ Voor joodse instellingen gold al langer dat ze extra in de gaten werden gehouden door politie. Het is een van de maatregelen die burgemeester Femke Halsema neemt om radicalisering in de stad aan te pakken. Ze denkt aan cameratoezicht en extra politie-surveillance.
Onlangs werd een woordvoerder van de Nasr Moskee in Amsterdam-Oost bedreigd omdat hij een gebed weigerde voor een in Syrië omgekomen moeder en dochter. Maar niet alleen uit jihadistische hoek, ook vanuit extreemrechtse kringen neemt de dreiging toe, zeggen veiligheidsdiensten. Halsema wil daarom onder andere de toenadering naar salafisten, ingezet door voorganger Jozias van Aartsen, stoppen en ‘onderwijs dat ingaat tegen democratische waarden voorkomen.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.