Laatste update 05 januari 2016, 10:05
90

Gemeente Loon op Zand buigt voor paniek over vluchtelingen

Nederland in 2015: wie schreeuwt krijgt zijn zin

Kinderen in Loon op Zand krijgen voortaan begeleiders mee op hun fietsroute langs een toekomstig asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel. Dat meldt het AD. Ouders van de hooguit vijftig kinderen die naar een basisschool voor speciaal onderwijs in Waalwijk gaan hebben dat bij de gemeente afgedwongen. Volgens wethouder Wil Ligtenberg van Onderwijs wil de gemeente daarmee ‘tegemoetkomen aan een gevoel van onveiligheid’, ook al is die angst volledig ongegrond.

Maximaal 1.200 vluchtelingen zullen tijdelijk (tot 1 april) worden opgevangen in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Leerlingen die langs Droomgaard naar school fietsen zullen vanaf de kerstvakantie worden begeleid door vrijwilligers, of -indien er niet genoeg vrijwilligers gevonden worden – gemeentelijk personeel. Wethouder Ligtenberg lijkt zich bewust van de absurditeit van de situatie, maar kiest er desalniettemin voor om het risico te lopen dat kinderen nodeloos bang worden gemaakt voor vluchtelingen met een beveiligde fietsroute:

We willen het niet moeilijker maken dan het is. Sommige bewoners hebben het gevoel dat het onveilig is en dat krijgen we niet uit hun hoofd gepraat. We staan er wel bij stil dat we zo het signaal afgeven dat het wel eens onveilig zou kunnen zijn, maar ik benadruk nogmaals dat er geen signaal is dat de opvang van vluchtelingen gevaarlijk is. We willen het liefst dat bewoners er zelf achter komen dat vluchtelingen geen bedreiging vormen.

Cc-foto: Suncamp.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (90)