151

Gemeente Utrecht neemt schuld getreiterd homostel op zich

Burgemeester Wolfsen wil voortaan één vertrouwenspersoon aanstellen voor dit soort gevallen

De pesterijen van homostel Hans en Ton uit de Utrechtse wijk Terwijde zijn door de gemeente niet goed aangepakt, erkent burgemeester Wolfsen in een brief. Daarmee neemt de gemeente Utrecht de eindverantwoording op zich. De daders die het homostel jarenlang teisterde zijn nooit gepakt.

In de brief, een voorzet voor de commissievergadering van 30 augustus, schrijft Wolfsen dat de gemeente verschillende fouten heeft gemaakt.

Er werd niet goed gecommuniceerd met het stel, een getuige werd veel te laat gehoord, camera’s hadden geplaatst moeten worden en het dossier dat naar het Gerechtshof is gestuurd, was onvolledig”, somt Wolfsen op in zijn brief die hij samen opstelde met de officier van justitie Terporten en politiechef Van Renswoude.

Hans en Ton waren de treiteraars op een gegeven moment zo zat dat ze noodgedwongen verhuisden. Wolfsen duidt er op dat ‘de uiteindelijke uitkomst’ niet past bij de tolerante stad en de waarde en normen waar de gemeente voor staat. Het homostel had uiteindelijk een rechtszaak aangespannen om vervolging van de treiteraars af te dwingen, maar de rechter in Arnhem oordeelde dat het te laat was voor een zaak, maar vond dat justitie en politie slecht gehandeld hadden. Wolfsen wil is het vervolg bij vergelijkbare gevallen één vertrouwenspersoon aanstellen.
RTV: Wolfsen: Gemeente neemt schuld getreiterd homostel op zich

cc-foto: Radio Nederland Wereldomroep

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (151)