35

Gemeentebestuur Rotterdam trekt plan nieuwe Kuip in

Leefbaar Rotterdam en D66 snijden nieuwe Kuip de pas af

De gemeenteraad van Rotterdam zal niet financieel garant staan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in Rotterdam, dat heeft fractievoorzitter Ronald Schneider (LR) woensdagavond gezegd in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink. De huidige plannen vereisen een garantie van 165 miljoen euro, maar het lukt de gemeenteraad niet om een meerderheid voor het voorstel te kunnen vinden.


Donderdag is het voorstel voor een nieuwe Kuip door het gemeentebestuur ingetrokken. Eigenlijk zou donderdag gestemd worden over het plan, maar omdat het vrijwel duidelijk is dat er geen meerderheid te halen is, is de stemming afgeblazen, nadat Leefbaar Rotterdam woensdagavond bekend maakte tegen het plan te zullen stemmen bij Knevel en Van den Brink. D66 liet eerder tegenover NOS weten tegen te zullen stemmen.

Volgens Schneider hoeft deze beslissing niet het einde van de droom voor een nieuwe Kuip te betekenen, maar moeten de betrokkenen wel opnieuw bekijken hoe ze het nieuwe stadion denken te gaan financieren. 

Het afblazen van de stemming gebeurt tot ongenoegen van een aantal gemeenteraadsleden. Zo twittert PvdA-raadslid Peter van Heemst:

Lees ook op Joop: ‘Sleutel Nieuwe Kuip in handen Leefbaar Rotterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (35)