Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemengd koppel uit reclame ontvlucht huis na bedreigingen

  •  
08-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1524 keer bekeken
  •  
lidlreclame
Een witte vrouw, een zwarte man en hun baby worden met de dood bedreigd omdat ze figureren in reclame voor de Lidl in Ierland. Sinds begin september zijn zij het mikpunt van een online haatcampagne. Ook wordt er op sociale media opgeroepen tot een boycot van de supermarktketen die ‘rassenverraad’, de ‘grote vervanging’ of ‘omvolking’ zou promoten.
Uit vrees voor de dreigementen hebben Fiona Ryan (33) en haar verloofde Jonathan Mathis (32) nu besloten om naar Engeland te verhuizen. “Er wordt gesproken over het verwonden of doden van mijn partner en kind”, aldus Ryan. “Ik blijf niet in een land waar dat wordt toegestaan.” Nadat Ryan een bedreigende en racistische tweet had gemeld bij de politie, kreeg ze te horen dat de autoriteiten niets voor haar konden doen.
Het gemengde koppel is ook teleurgesteld in de sociale-mediaplatforms die niet optreden tegen racistische berichten. “Ze doen onvoldoende om hun gebruikers te beschermen”, meent Mathis.
Afbeelding: Lidl-reclame
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.