16

Gemoederen lopen hoog op bij bijeenkomst CO2-opslag Barendrecht

Bewoners willen het niet, ministers Cramer (VROM) en Van der Hoeven (Economische Zaken) houden voet bij stuk 

Minister Jacqueline Cramer (VROM) en haar collega Maria van der Hoeven (Economische Zaken) hebben dinsdagavond de ongerustheid over ondergrondse CO2-opslag allerminst kunnen wegnemen. Tijdens een onrustige en emotionele bijeenkomst in theater Het Kruispunt in Barendrecht bleek dat inwoners van die plaats fel gekeerd blijven tegen het proefproject.

,,Ik heb niet de intentie dat ik u kan overtuigen, maar ik wil u uitleggen waarom we dit besluit hebben genomen”, zei Cramer aan het begin van de bijeenkomst. ,,Hoe u het ook wendt of keert, elk onderzoek toont aan dat het veilig kan. Die veiligheid staat voorop, dan maakt het niet uit of er vijfhonderd of een paar duizend mensen wonen”, vulde Van der Hoeven aan.

 
Beide bewindsvrouwen hakten half november de knoop door; Shell mag de kooldioxide uit de eigen raffinaderij in de Rotterdamse haven onder de grond van Barendrecht opslaan. Bewoners en de lokale politiek zijn van meet af aan tegen de proef. Ze vrezen de risico’s van het gas en denken dat de waarde van hun huis daalt.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)