Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemor in de PvdA

  •  
26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kee_300_03.jpg
Oh Oh Den Haag: Samsom spreekt met lokale lijsttrekkers ... Het einde van strafbaarstelling illegaliteit? ... Wat zegt de verkiezingsuitslag?
Peter Kee, parlementair redacteur van P&W, vertelt dat Samsom vanavond met de lijsttrekkers van de G50, de 50 gemeenten waar de PvdA het grootst is, het dramatische resultaat van de verkiezing bespreekt. Hoe nu verder? Er zullen harde woorden vallen maar de positie van Samsom is niet in gevaar.
Wel verwacht Kee dat de strafbaarstelling van illegaliteit niet meer door de PvdA gesteund gaat worden in de Tweede Kamer. Hij vraagt zich af wat de PvdA daarvoor moet inleveren. Helemaal niets, meent Francisco van Jole van Joop. De verkiezingsuitslag heeft volgens hem een ruk naar links laten zien. De SP heeft gewonnen en D66 ook, maar die laatste partij vooral dankzij hameren op linksige onderwerpen als onderwijs en anti-racisme. De sociaal-economische agenda leek er minder toe te doen. Tegelijkertijd heeft de VVD verloren, terwijl die partij de verkiezingen in ging met een zeer rechtse campagne. Het heeft niets opgeleverd en de rechtse concurrentie, zoals de PVV of Leefbaar Rotterdam, heeft ook geen extra winst behaald. Dus zal de VVD de illegaliteit uit zichzelf laten vallen, het is een punt dat electoraal niets oplevert. Luister en bekijk ‘Oh Oh Den Haag’ voor meer.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.