Laatste update 11:54
24

Generaal toont zich bereid impulsieve kernaanval Trump te stoppen

De Amerikaanse generaal John Hyten, bevelhebber van het Amerikaanse strategisch commando, heeft tijdens een bijeenkomst in Canada gezegd dat hij het bevel van Trump om kernwapens af te vuren zal negeren als dat geen wettige grond heeft. Het AD schrijft:

“Wij generaals zijn niet gek”, voegde de opperbevelhebber er aan toe. ,,Het is onze verantwoordelijkheid om goed na te denken over dergelijke zaken”. Hyten heeft recht van spreken. Hij is de baas van de nucleaire afdeling van het strategische commandocentrum Stratcom. Volgens de regels kan de Amerikaanse president niet zomaar raketten afschieten. Hij moet kunnen aangeven dat er: noodzaak is voor een aanval, een specifiek doelwit is, dat de aanval proportioneel is voor het gevaar dat de Verenigde Staten zou bedreigen en dat er geen onnodig leed wordt veroorzaakt door de aanval. Onder anderen generaal Hyten moet Trump hierover adviseren.

De generaal zou Trump er ook op wijzen dat het starten van een illegale aanval bestraft kan worden met een zeer lange gevangenisstraf. Het forum waar Hyten sprak was getiteld ‘Nukes: The Fire and the Fury’ naar een tweet van Trump waarin hij Noord-Korea bedreigde met totale vernietiging.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)