Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

General Motors sluit Opel-fabriek Antwerpen

  •  
21-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opel-logo.jpg
Vakbonden blokkeren fabrieksterrein
General Motors sluit eind juni de Opel-fabriek in Antwerpen. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Door het besluit gaan 2600 banen verloren. GM wil bij Opel in Europa in totaal 8000 banen schrappen. Werknemers blokkeerden sinds gisteren het terrein van de fabriek.
Moederbedrijf General Motors kondigt donderdagmorgen ‘de intentie tot sluiting’ van Opel Antwerpen aan, zo hebben de vakbonden ABVV en ACV vernomen. Dat meldt Standaard.be. Om half elf vond er in de autofabriek een bijzondere ondernemingsraad plaats over de toekomst van de vestiging. Ongeveer 2.300 banen staan volgens De Standaard op de tocht. Ook 10.000 indirecte banen bij toeleveranciers en partnerbedrijven worden bedreigd.
Vakbondsleden blokkeerden sinds woensdag de fabriek van Opel, waardoor nieuwe auto’s het terrein niet af kunnen. De bonden vreesden toen al het onheilsbericht dat vandaag is gekomen. De auto’s zagen zij als ‘oorlogsmunitie’.
Foto: Hans Richter (Flickr/CC)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.