Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gennepse VVD verguisd om 'kwaadaardig' anti-vluchtelingenpamflet

  •  
12-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
VVD_Gennep300.jpg
"Toen ik het artikel voor het eerst las, dacht ik dat het geschreven was door een PVV'er"
De Gennepse VVD-fractie is zwaar onder vuur komen te liggen nadat zij vorige week een opiniestuk publiceerde tjokvol angstbeelden en generalisaties over vluchtelingen. De overige vijf partijen in de gemeenteraad roepen burgers op ‘afstand te nemen’ van het ‘kwaadaardige stuk’ waarin de VVD ‘bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet’.
VVD_Gennep850
Het pamflet ‘ Persoonlijke vrijheid of ‘ongelovige honden’? ‘ getiteld, stelt onder meer:
De positie van de vrouw wordt echter door een overgroot deel van de instromende mensen als minderwaardig weggezet. Niet-moslims worden beschouwd als ‘ongelovige honden’. Lesbo’s, homo’s, biseksuelen of transgenders worden eveneens als minderwaardig bestempeld. Willen wij in Nederland een groep mensen welkom heten die dus een heel andere kijk op de samenleving heeft en zich niet wil aanpassen?
Daarnaast waarschuwt VVD-Gennep voor ‘afschuwelijke incidenten’ als ‘onderlinge vechtpartijen, aanrandingen, verkrachtingen en het afkeuren van opvanglocaties’.
In een gezamenlijke reactie schrijven de overige partijen ‘dat de VVD nog nooit zo openlijk viste in het troebele water van de Wilders-vijver’. De PvdA-fractie in Gennep stelt in de Gelderlander :
Het is een walgelijk stuk. Een polariserend stuk. Onbegrijpelijk. Je mag een andere mening hebben, maar de manier waarop hier andere bevolkingsgroepen worden weggezet… Verschrikkelijk.
De lokale VVD heeft nog niet gereageerd op de kritiek, maar Nicky Beckers, voorzitter van de Limburgse JOVD, zei tegen 1Limburg dat het artikel van de moederpartij ‘asielzoekers generaliseert’:
Toen ik het artikel voor het eerst las, dacht ik dat het geschreven was door een PVV’er. Het op voorhand veroordelen van vluchtelingen is het ontkennen van de gelijkwaardigheid van alle mensen.
Cc-foto: Screenshot Facebook Telegraaf: VVD Gennep in het nauw na uitspraken asielzoekers

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.