Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gent wil dat Borssele wordt stilgelegd

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Borssele_RadioNederlandWereldomroep_300
Reactorvat Borssele gemaakt door dezelfde bedrijf als lekkende vaten in België ... Nabijgelegen Belgische gemeente wil onderzoek
De Belgische gemeente Gent wil dat de kerncentrale Borssele wordt stilgelegd voor een veiligheidsonderzoek. Dat meldt de NOS dinsdag. Het reactorvat van Borssele is gemaakt door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, die ook de vaten voor de Belgische centrales Doel en Tihange maakte. In die reactorvaten zijn scheurtjes ontdekt. De Belgen willen dat Borssele nu ook goed het reactorvat onderzoekt. Borssele ligt niet ver van de Belgische grens.
De directie van de centrale vindt een onderzoek niet nodig, zo meldt de NOS. Het reactorvat in Borssele zou van ander staal zijn gemaakt dan het staal dat in Doel en Tihange is gebruikt.
Vorige week meldde minister Verhagen dat Borssele volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) aan alle veiligheidseisen voldoet. Medewerkers van het atoomagentschap hebben Borssele en andere Nederlandse installaties van 2005 tot dit jaar vier keer bezocht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.