Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GenX nu ook in drinkwater Den Haag en omstreken aangetroffen

  •  
15-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
3321927855_c2f25c9136_o

© cc-foto: Kate Dreyer https://flic.kr/p/64xKqc

De ‘mogelijk kankerverwekkende’ stof GenX is die door het Dordtse bedrijf Chemours wordt geloosd, is teruggevonden in het drinkwater van Leiden, Zoetermeer en Den Haag. Het gaat daarbij om lage concentraties die geen gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. Het AD meldt dat GroenLinks de zaak gaat aankaarten:
"De Statenfractie van GroenLinks stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over de nieuwe vondsten van GenX. De fractie vraagt de provincie de lozing door Chemours te stoppen. ,,Ik ben ervan geschrokken dat GenX zo snel na de lozing in Dordrecht al de drinkwaterwinning aan de andere kant van de provincie heeft bereikt”, aldus Berend Potjer van de Statenfractie van GroenLinks. ,,Als inwoner van Den Haag maak ik mij nu wel zorgen over de veiligheid van mijn drinkwater. Het is dan wel verdund, maar GenX is een onnatuurlijke stof die niet afbreekt.”"
Het AD achterhaalde eerder dat het gif zit in drinkwater van Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse, Gouda, en Goedereede nadat de stof was aangetroffen in Alblasserdam en Ridderkerk.
cc-foto: Kate Dreyer

Meer over:

leven, nieuws, groen, chemours
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.