Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Georgina Verbaan in hoorspel Amsterdamse Wallen

  •  
04-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_GeorginaVerbaan2_Maartmeester_300.jpg
NPS zendt 70-delig hoorspel uit over Amsterdamse Wallen in de jaren '70. Ook rollen voor: Jack Wouterse, Daniël Boissevain, Nelly Frijda en Martin van Waardenberg
De NPS zendt vanaf 18 januari een 70-delig hoorspel uit over de Amsterdamse Wallen in de jaren zeventig. Het is een fictief verhaal naar een idee van radiomaker Jeroen Stout. Onder anderen de acteurs Jack Wouterse, Georgina Verbaan, Daniël Boissevain, Nelly Frijda en Martin van Waardenberg vertolken een rol in het hoorspel, liet een woordvoerster van de omroep vrijdag weten.
Het stuk wordt onder meer uitgezonden op Radio 1 en Radio 4. De afleveringen zijn elke werkdag te horen rond kwart voor een ’s nachts en duren ongeveer een kwartier. Het verhaal is gebaseerd op de werkelijkheid in de jaren zeventig; het vertelt over de ramenverhuur, de oude penozen, de introductie van de drugs en de ontwikkeling van de kraakbeweging.
Foto: Flickr CC Maartmeester

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.