19

‘Gerechtelijk onderzoek naar Sarkozy’

UPDATE: Getuige trekt verklaring tegen Franse president in. Hij zou geld hebben aangenomen van rijkste vrouw van Frankrijk voor zijn campagne

In Frankrijk begint een aanklager een onderzoek naar mogelijke geldschenkingen aan president Nicolas Sarkozy. Dat meldde een anonieme bron binnen justitie woensdag.

Sarkozy zou in het verleden van de rijkste vrouw van Frankrijk, Liliane Bettencourt, geld hebben gekregen voor zijn verkiezingscampagne. Dat heeft een voormalige boekhouder van de L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt verklaard, zo meldt Trouw woensdag.

UPDATE donderdag 8 juli, belastende verklaring ingetrokken

De ex-boekhoudster heeft haar belastende verklaring aan het adres van Sarkozy ingetrokken. Dat heeft een naaste medewerker van de president donderdag op anonieme basis gezegd.

Dinsdag verklaarde de voormalige boekhoudster, Claire Thiboult, dat Bettencourt enveloppen met geld had gegeven aan Sarkozy toen hij nog burgemeester was van Neuilly-sur-Seine (1995-2002), de woonplaats van Bettencourt. De accountant ontkent nu dat ze heeft gezegd dat Sarkozy persoonlijk enveloppes met geld ontving, aldus de presidentiële medewerker. Dat meldt het Parool donderdag.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)