Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gerechtshof verbiedt ontruiming kraakpanden

  •  
08-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Flickr_kraakpand_ontruiming_RCKoenes_300.jpg
UPDATE: Nieuwe kraakwet in strijd met Europees Verdrag. Amsterdam staakt ontruimingen op basis van strafrecht
Het gerechtshof in Den Haag heeft de ontruiming van kraakpanden in Amsterdam, Den Haag en Leeuwarden verboden. Dat meldt de NOS maandag. De nieuwe anti-kraakwet geeft krakers niet de gelegenheid naar de rechter te stappen als een ontruiming dreigt. Volgens het hof is de wet daarmee in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
De NOS meldt:
Het gerechtshof in Den Haag wijst op uitspraken van het Europees Hof waarin staat dat iemand zijn woning niet mag verliezen voordat de rechter daarover heeft kunnen oordelen. Het gerechtshof heeft vandaag mondeling uitspraak gedaan omdat de eerste ontruimingen voor morgen gepland staan.
Update 19:00 De gemeente Amsterdam laat dinsdag vijf kraakpanden liggen bij de geplande ontruimingsronde. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft na overleg met politie en het OM bepaald voorlopig geen panden te ontruimen op basis van het strafrecht. Ontruimingen die losstaan van de nieuwe kraakwet gaan wel gewoon door. Volkskrant: Amsterdam ontruimt dinsdag drie kraakpanden

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.