14

Gereformeerde stormloop op Vijftig Tinten Grijs blijkt verzinsel AD

Geen wachtlijst van drie jaar ... 'Lezers komen nog voor de jaarwisseling aan hun trekken'

Er is op het gereformeerde eiland Goeree Overflakkee geen wachtlijst van drie jaar voor de erotische bestseller Vijftig Tinten Grijs. Het AD berichtte gisteren over het bestaan van een enorme wachtlijst. Dat blijkt een vergissing.

In een reactie op Joop wijst Harry van der Klink, van de Bibliotheek Zuid Hollandse Delta er op dat het bericht niet klopt. 

Het verhaal over het aantal reserveringen van het boek “Vijftig tinten grijs” is absolute onzin. Het genoemde aantal van 700 reserveringen betreft het totale aantal reserveringen in geheel Zuid-Holland en Noord-Holland. Op het moment van publicatie was er sprake van 45 reserveringen op geheel Goeree Overflakkee. Ik begrijp, dat dit aantal niet zo sensationeel is en ja, dan moet er maar wat gerommeld worden met de cijfers!

Een woorvoerder van de bibliotheek in Middelharnis bevestigd desgevraagd tegenover Joop dat het door het AD genoemde getal niet klopt. “Er klopt geen bal van dat bericht, om het maar plat te zeggen. We hebben 45 reserveringen en 12 exemplaren dus de lezers komen nog voor de jaarwisseling aan hun trekken.”

Hoe het bericht de wereld in komt is nog een raadsel. “We hebben geprobeerd de journalist bij het AD te bereiken maar dat lukt steeds niet.” Volgens de woordvoerder heeft de journalist zich vrijdag voorgedaan als klant en telefonisch geprobeerd het boek te reserveren. “Die kreeg toen te horen dat er wel een wachtlijst is.”

Klanten in de bibliotheek reageerden wat lacherig op de commotie rond het AD bericht, dat behalve door Joop ook door NOS en andere nieuwssites werd overgenomen. “Nee, tot extra belangstelling voor het boek heeft het niet geleid.”

cc-foto: Brabant bekijken

Geef een reactie

Laatste reacties (14)