Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gerrit Komrij (68) overleden

  •  
06-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Komrij_300.jpg
Schrijver was al geruime tijd ziek
Schrijver Gerrit Komrij is afgelopen nacht op 68-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie bevestigd aan de NOS. Komrij was al geruime tijd ziek bevestigen bronnen in de literaire wereld. Hij overleed in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.
Komrij woonde met zijn vriend Charles en zijn honden afwisselend in Nederland en Portugal. De VPRO maakte vorig jaar nog een portret van hem in de reeks ‘Het nachtkastje’.
Komrij was een van de meest veelzijdige en productiefste schrijvers in het Nederlands taalgebied. In 1968 debuteerde hij als dichter, hij schreef proza en voor NRC Handelsblad ook televisierecensies. Voor zijn werken ontving Komrij een reeks prijzen waaronder de PC Hooftprijs en de Herman Gorterprijs. In 2000 werd hij Dichter des Vaderlands. 
Komrij’s laatste artikel in NRC ging over de vraag of het e-book van het papieren boek kan winnen. Op een scherpe, geestige en sarcastische wijze schreef Komrij over zijn beleving van de digitale wereld waar ook Joop.nl toe behoorde.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.