Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Getuige in zaak tegen Berlusconi vergiftigd met radioactieve stof

  •  
16-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
ITALY POLITICS

© 2018-04-20 12:05:01 epa06682034 Leader of Italian party 'Forza Italia', Silvio Berlusconi, in Larino during his electoral tour in Molise Region, Italy, 20 April 2018.Italy does not look close

Imane Fidal, een model en belangrijke getuige in de nieuwe zaak tegen Silvio Berlusconi, is overleden nadat ze zou zijn vergiftigd. Persbureau ANSA citeert een toxicologisch rapport dat een ‘mix van radioactieve substanties’ als doodsoorzaak aanwijst. Het 34-jarige model overleed twee weken geleden in het ziekenhuis, maar het verhaal van de vergiftiging kwam vrijdag pas naar buiten. Fidal zou voor haar dood tegen haar broer en advocaat hebben gezegd dat ze dacht dat ze vergiftigd werd. De Italiaanse politie heeft een onderzoek ingesteld naar haar dood.
Berlusconi wordt ervan verdacht getuigen in het proces over zijn ‘Bunga Bunga’-seksfeestjes met sekswerkers en minderjarige meisjes te hebben omgekocht zodat ze onder ede zouden liegen in de rechtszaal. In totaal zou hij ongeveer 10 miljoen aan zwijggeld hebben betaald. De oud-premier en miljardair werd in eerste instantie tot 7 jaar cel veroordeeld wegens seks met een minderjarige, maar werd in 2014 in hoger beroep vrijgesproken omdat hij niet zou hebben geweten dat het meisje minderjarig was. De 82-jarige Berlusconi maakte in mei bekend verkiesbaar te zijn voor het Europees Parlement.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.