Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevecht Hernandez op beeld vastgelegd

  •  
19-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Geert Wilders zegt te geloven in onschuld van Hernandez
Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft naar aanleiding van berichtgeving van het NOS Journaal bevestigd beelden te hebben van de ruzie waar PVV Tweede Kamerlid Marcial Hernandez eind september bij betrokken was. Volgens NOS zouden op de beelden te zien zijn dat de PVV-er geen kopstoot maar klappen uitdeelt.
De PVV-er heeft tot nu toe altijd ontkend een kopstoot te hebben gegeven.
De ambtenaar die de klappen van Hernandez heeft ontvangen heeft aangifte gedaan. Het OM heeft nog niet besloten of ze de PVV-er gaat vervolgen.
Hernandez moest na de ruzie een nacht doorbrengen in de cel. De ambtenaar liep verwondingen aan zijn gezicht op. PVV-leider Geert Wilders heeft tot dusver aangegeven te geloven in het onschuld van Hernandez:
Ik heb geen beelden gezien, dus ik ga ervan uit dat Hernandez de waarheid vertelt […] Als beelden anders uitwijzen verandert de situatie uiteraard.
Premier Rutte en Geert Wilders zijn op de hoogte gebracht van het bestaan van de beelden, maar hebben ze niet gezien.
Hernandez heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Zijn advocaat benadrukte in een uitzending van Nieuwsuur dat Hernandez zegt geen strafbare feiten gepleegd te hebben.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.