Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geweld tegen milieu-activisten schrikbarend toegenomen

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest_300
Het dodental onder milieu-activisten is wereldwijd met maar liefst 20 procent gestegen
In een rapport dat gepubliceerd is door de campagne groep Global Witness blijkt dat in 2014 alleen al 116 activisten wereldwijd vermoord zijn
Ook kregen activisten te maken met ontvoering en of bedreigingen wanneer ze zich bemoeiden met corporate of staatszaken. Ondanks dit schrikbarende aantal lijken de moorden mondiaal niet veel aandacht te trekken en wordt het door Global Witness ook wel de ‘Verborgen crisis’  genoemd. Daarbij is het Zuid-Amerikaanse land Honduras veruit het gevaarlijkste land voor milieu-activisten om te verblijven. Dit vanwege regressieve wetgeving en het onderdrukkende politieke klimaat. Tel daarbij op dat Honduras het hoogste aantal geregistreerde moorden heeft op milieu-activisten: 111 sinds 2002. 
‘Milieu-activisten vormen bedreiging’ Activisten worden in landen als Honduras veelal gezien als bedreiging voor de gevestigde orde, met als gevolg dat ze ook op die manier worden ‘bestreden’. De campagne groep Global Witness dringt er dan ook, bij overheden wereldwijd, op aan deze moorden te onderzoeken en te veroordelen zodat deze ‘verborgen crisis’ zichtbaar wordt. 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.