212

Geweld wint: geen azc in Geldermalsen

Voorstel van burgemeester om 1500 vluchtelingen op te vangen is van tafel

Het gemeentebestuur van Geldermalsen wilde graag opvang bieden aan zo’n 1500 asielzoekers. Dat voorstel is nu van tafel, zo maakte burgemeester De Vries op een persconferentie bekend. De burgemeester onderstreepte tijdens zijn persconferentie dat de verantwoordelijkheid van Geldermalsen overeind blijft en dat zij dus met een nieuw plan zal komen als er ‘meer rust en tijd’ is. Vorige week liep het bij een inspraakavond over de komst van een asielzoekerscentrum compleet mis toen een aantal ‘bezorgde burgers’ hekken rondom het stadhuis omver wierpen en het gebouw bestormden.

De politie probeerde te voorkomen dat betogers het stadhuis zouden binnendringen, maar werd bekogeld met vuurwerk. Daarop loste de politie waarschuwingsschoten. Veertien mensen werden hierbij opgepakt.

De Vries zei tijdens de persconferentie onder meer dat “de gekozen snelheid en de grootte” een inschattingsfout was. Het gemeentebestuur zou te snel en te gemakkelijk voorbij zijn gegaan aan de zorgen bij inwoners van de gemeente.

Het asielzoekerscentrum zou opvang moeten gaan bieden aan zo’n 1500 vluchtelingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (212)