Laatste update 11 augustus 2019, 13:01
46

Politie gaat uit van terreurmotief moskeeschutter Oslo

De politie heeft een ‘jonge witte man’ gearresteerd na een vermoedelijk aanslag op een moskee in Noorwegen. Daarbij raakte een 75-jarige man gewond. Een zwaarbewapende man met een helm op en een uniform aan zou zaterdag de Al-Noor-moskee in Baerum, buiten de Noorse hoofdstad Oslo, door een glazen deur zijn binnengestormd waarna hij begon te schieten. Hij werd door een 75-jarige bezoeker van de moskee overmeesterd – vermoedelijk de man die gewond raakte – en vastgehouden tot de politie ter plaatse was.

Volgens de directeur van het islamitisch centrum, Irfan Mushtaq, droeg de man twee jachtgeweer-achtige wapens en een pistool. Ook zou hij een kogelwerend vest hebben gedragen. Volgens de politie ziet het ernaar uit dat de man alleen handelde.

Update 20.00 uur:
Volgens Noorse media zou de schutter zijn geïnspireerd door de aanslagen in Christchurch en online hebben gesproken over een naderende rassenoorlog:

Update 23.00 uur:
In Baerum is zaterdagavond het lichaam van een vrouw aangetroffen op het adres van de verdachte. Dat meldt de politie in Oslo.

Update zondag:
De man die zaterdagavond het vuur opende in een moskee buiten Oslo en op wiens adres het lichaam van een vrouw werd gevonden, had mogelijk een terroristisch motief. De politie in Oslo gaat bij het onderzoek uit van een terreurdaad.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)