11

Gewonde journalisten in Syrië vragen in video om hulp

Update: Rode Kruis zoekt contact ... Pogingen om de lichamen van twee overleden journalisten te repatriëren zijn gestaakt vanwege constante beschietingen

Twee journalisten die in de Syrische stad Homs gewond raakten bij de aanval waarbij Marie Clovin en Remi Ochlik om het leven kwamen, hebben een video gemaakt waarin ze om medische hulp vragen.


Update 17:25 van Trouw:

Het Rode Kruis probeert contact te leggen met de buitenlandse journalisten Edith Bouvier en William Daniels die bij gevechten in de Syrische stad Homs gewond zijn geraakt. Dat heeft een woordvoerder vandaag gezegd. 

Eerder:

Trouw leidt de video in:

De Franse Edith Bouvier wordt behandeld door Syrische artsen in de belegerde stad Homs, maar heeft een operatie nodig die ze onmogelijk kunnen uitvoeren. Bouvier, die werkt voor de krant Le Figaro, vraagt in een video om een staakt-het-vuren. Ze moet dringend geëvacueerd worden met een ambulance omdat ze teveel bloed verliest.

Trouw toont ook de video waarin de Britse fotograaf Paul Conroy vertelt dat hij voor drie grote wonden in zijn been wordt behandeld door artsen van de oppositie.

Ik wil met nadruk zeggen dat zij me hier als gast hebben, en me niet gevangen houden. (…) Het is duidelijk dat elke vorm van hulp die door de regering kan worden gegeven, welkom is.

In een derde video legt een arts uit hoe precair de situatie van Bouvier en Conroy is. 

Trouw: Gewonde journalisten in Homs vragen in video om hulp

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (11)