Laatste update 20:53
19

Gezamenlijk Chanoeka gevierd in Rotterdam

Op het Rotterdamse Schouwburgplein kwamen dinsdagavond honderden mensen bijeen om gezamenlijk Chanoeka te vieren, het Joodse lichtfeest. Daarbij werd een vier meter hoge Menora, een kandelaar, aangestoken en werden er liederen gezongen en toespraken gehouden, onder andere door politiechef Frank Paauw.

‘Het zijn bizarre en verwarde tijden,’ zei Paauw in zijn toespraak. En dat het soms lijkt ‘of het slechte zal winnen van het goede’. Ook zei hij dat het van groot belang is dat de in 182 verschillende nationaliteiten in Rotterdam naast elkaar kunnen leven.

Een andere spreker was voormalig minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. Hij wees erop dat het voor joden niet altijd makkelijk is om uit te komen voor hun achtergrond. Mede daarom was hij lovend over de oproep tot tolerantie van Paauw.

Het was de zesde keer dat in Rotterdam op deze manier Chanoeka gevierd werd. Dat daarbij gesproken werd door een politiechef is niet uitzonderlijk. Eerder organiseerde de politie ook al een iftar-bijeenkomst waarbij agenten samen met moslims het vasten verbraken.

Bron: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Laatste reacties (19)