Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gezellig, met minister Kamp op energiemissie naar Rusland

  •  
15-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Gazprom_Oekraine300.jpg
Oekraïne niet in het vocabulaire van Economische Zaken 
Nederlandse bedrijven worden uitgenodigd om met minister Kamp van Economische Zaken op ‘energiemissie’ te gaan naar Rusland. ‘Onvoorstelbaar, maar waar’, zegt professor duurzaamheid Jan Rotmans op Twitter, verwijzend naar de twijfelachtige positie van Rusland in het conflict in Oekraïne.
Rotmans verwijst naar een economische missie naar Moskou en het gas- en olierijke schiereiland Yamal, die halverwege mei zal plaatsvinden. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden bedrijven erop gewezen dat “Rusland gigantische energiereserves en andere waardevolle delfstoffenvoorraden bezit”.
JanRotmans_tweet
Op de site volgen lovende woorden over de bloeiende, groeiende Russische energiesector. Over het conflict in Oekraïne geen woord, terwijl bijvoorbeeld de Russische energiereus Gazprom hierin zijn invloed aanwendt door te dreigen met stopzetting van de gastoevoer.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.