Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gezin krijgt kind, Belastingdienst zet huurtoeslag stop

  •  
14-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
belastingdienst

© Nederland, Den Haag, 08 Jan. 2021 Belastingdienst, toeslagen Fiscus kantoor in Den Haag. straatbeeld overheid overheidsorgaan dat onderdeel is van het Ministerie van Financien belasting bela

De Belastingdienst heeft de huurtoeslag stopgezet bij een Syrisch gezin uit Maartensdijk. De reden: de familie kreeg een dochtertje dat niet direct een legale status had. De aanvraag van een verblijfsvergunning via de IND duurt enkele maanden.
Renske Leijten van de SP heeft aangekondigd dat ze Kamervragen gaat stellen aan staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen. “Als er aangifte wordt gedaan van de geboorte van een kind begrijpt toch iedereen dat dat niet om een illegale inwoner gaat”, zegt zij tegen het AD.
Radboud Spruit kaartte de zaak aan op Twitter. Samen met de vader van het gezin, Mahmoud Alfarj, belde hij de Belastingdienst. De dienst beloofde de fout terug te draaien. “Ik heb hem uitgelegd dat dit een beslissing van een computer was en niet van een mens”, schrijft Spruit.
De handelswijze van de Belastingdienst pas in een bredere trend waarbij de overheid ervan uitgaat dat mensen voortdurend fraude proberen te plegen. Kassa liet dit weekend zien waar die houding toe kan leiden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.