44

Gezin verkeersdode krijgt rekening voor schoonmaak weg

Gemeente Rotterdam stuurde rekening voor 'verontreiniging wegdek': 2961 euro

De gemeente Rotterdam heeft bij de nabestaanden van een verkeersdode een schadeclaim neergelegd van 2961 euro voor het schoonspuiten van de weg, waar olie en bloed op lag. “Dit is onmenselijk”, zeggen zijn dochters Felicia en Giulia Giordano (26) vrijdag in het AD. Volgens de gemeente is het een zuiver juridische kwestie. “Dit zijn normale procedures.”

Felicia’s en Giulia’s vader werd eind augustus meegesleurd onder een tram. Aan zijn rouwende gezin werd vervolgens de rekening gepresenteerd. “De verzekeraar belde op over de claim. Deze werd omschreven als “verontreiniging wegdek”, dat is dus onze vader. “Zo voelt dat.”

Dat moet een administratieve misser zijn. Nee, zegt de gemeente Rotterdam. “We leven allereerst mee met van de familie. De rekening is naar hun verzekeraar gestuurd en niet rechtstreeks naar de nabestaanden”, aldus een zegsvrouw. Voor de schade is de verzekeraar van het slachtoffer aansprakelijk gesteld “omdat de gelekte olie afkomstig was van zijn scooter”.

Elly Winkel van de Vereniging Verkeersslachtoffers noemt de claim “slordig en kwetsend”. Verzekeraar Unigarant heeft het geld uitgekeerd aan Rotterdam, om de familie een discussie met de gemeente te besparen, aldus het AD.

AD: Gezin verkeersdode draait op voor schoonmaak weg

Foto-cc: Gerard Stolk

Geef een reactie

Laatste reacties (44)