Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gezondheid bewoners achterstandswijken in de lift

  •  
04-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lusthofstraat300.jpg
CBS: Fysieke en mentale gesteldheid worden als beter ervaren
Bewoners van achterstandswijken voelen zich steeds gezonder. Het aandeel dat de eigen gezondheid minder dan goed ervaart is afgenomen van 30 procent in 2005/ 2007 tot 25 procent. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er Ook minder wordt gerookt in de zogenoemde ‘aandachtswijken’.
Het CBS schrijft:
In de aandachtswijken ervaren mensen hun gezondheid vaker als minder dan goed dan in andere wijken van grote steden en de rest van Nederland. Ook hebben bewoners van aandachtswijken meer lichamelijke beperkingen en kampen meer mensen met geestelijke ongezondheid. De leefstijl is ook minder goed: in de aandachtswijken wordt meer gerookt en minder aan lichaamsbeweging gedaan dan in de rest van het land. Ook zijn er meer mensen met ernstig overgewicht. Zwaar alcoholgebruik vindt er niet vaker plaats.
Desalniettemin blijkt uit het onderzoek dat de ervaren gezondheid en psychische gezondheid van de bewoners van achterstandswijken vooruit gaat. Zo is het aantal psychisch ongezonde mensen afgenomen van 21 naar 17 procent. Het aantal bewoners dat zich ongezond voelt is van 30 procent in 2005/ 2007 naar 25 procent gezakt in 2007/ 2009. In overige stedelijke wijken bleven deze aandelen stabiel.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.