85

GGD pleit voor suikertaks

Suiker is net als tabak en alcohol verslavend ... GGD pleit daarom voor suikertaks óf een maximum suiker dat in een product mag worden verwerkt

De GGD wil een suikertaks op zoete producten. Suiker is ontzettend verslavend, daarom moet er op zoete producten een taks komen, net zoals dat voor andere producten als alcohol en tabak geldt.

Paul van der Velp, directeur van de GGD in Amsterdam:

Net als alcohol en tabak is het eigenlijk een drug. Gebruikers moeten dus gewezen worden op de gevaren […] Ik zie bijvoorbeeld voor me dat er net als bij roken stickers op frisdranken en zoete producten komen met de waarschuwing dat suiker verslavend werkt en slecht voor de gezondheid is.”

Van der Velp denkt aan een suikertaks of een wet die bepaalt hoeveel suiker er in een product mag worden verwerkt. Mensen met overgewicht zouden bovendien een verslavingstherapie kunnen volgen, in plaats van diëten. “Suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd en ook nog overal en makkelijk te verkijgen”, aldus Van der Velp. Frankrijk, Finland en Hongarije hebben al een vorm van suikertaks.

Spits: GGD: suikertaks voor zoete producten

cc-foto: Eva Freude

Geef een reactie

Laatste reacties (85)