Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GGD’s kunnen testdrukte nauwelijks aan, kabinet wil clubs weer sluiten

  •  
08-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Debat wijziging coronawet

© DEN HAAG - Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens een debat over de wijziging van de tijdelijke wet maatregelen covid-19. ANP BART MAAT

De GGD-testlocaties in Noord-Holland kunnen de stijging in het aantal coronabesmettingen nauwelijks meer aan. Door de drukte is het praktisch onmogelijk om een testafspraak te maken, meldt Het Parool.
"In heel de provincie Noord-Holland valt donderdag online geen afspraak te maken voor een coronatest bij de GGD. In Amsterdam lijken de teststraten helemaal volgeboekt en moeten mensen zonder auto uitwijken naar Zoetermeer."
D66-Kamerlid Jan Paternotte stelt op basis van een rondvraag op Twitter dat er ook elders in het land problemen zijn met het maken van testafspraken. Daardoor dreigen de autoriteiten het zicht op het aantal coronabesmettingen nog geen twee weken na de versoepelingen alweer te verliezen.
Het kabinet overweegt ondertussen om clubs en discotheken weer te sluiten en meerdaagse evenementen te verbieden, melden RTL Nieuws en de NOS. Vrijdag worden de nieuwe maatregelen vermoedelijk aangekondigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.