85

Giel Beelen: Sylvana Simons heeft mijn stem

Giel Beelen zal bij de naderende Tweede Kamer-verkiezingen in maart op Sylvana Simons stemmen. Dat zegt de 3FM-deejay in het AD.

Volgens Beelen liep hij al langer met het idee rond, maar was het vertrek van Simons bij DENK hetgeen de beslissing verzegelde. Beelen bracht zichzelf vorig jaar nog in verlegenheid toen hij in zijn radio-uitzending apengeluiden becommentarieerde met de opmerking: “Rustig, Sylvana“, waarvoor hij later zijn excuses aanbood. Beelen:

“Het was ontzettend stom. Iedereen die mij kent weet dat ik ongeveer het tegenovergestelde van een racist ben, maar uiteindelijk had die commotie wel iets moois. Mijn mening zonder nuance eruit gooien, was altijd mijn kracht. Dat daar tot het einde gedoe over is, vind ik een soort compliment.”

Beelen zegt dat hij ook op Artikel 1 had gestemd als het voorval niet had plaatsgevonden:

“Och ja, nu lijkt het natuurlijk een goedmaakpoging. Maar ja, dan had ik het juíst gedaan. Ik ben al jaren bezig met het onderwerp vooroordelen. En dat blijf ik. Hoewel ik Sylvana nog niet heb gesproken, wil ik haar graag betrekken bij een van mijn programma’s op YouTube. ‘Help, ik discrimineer, maar ik wil niet meer’, zou de titel kunnen zijn.”

Geef een reactie

Laatste reacties (85)