20

Giel Beelen trekt handen af van tietenstunt

'Een inschattingsfout van mijn kant. Want ja, de challenge slaat de plank bij nader inzien compleet mis'

Het vriest in de hel, varkens vliegen en de dikke dame heeft gezongen, kortom, het ondenkbare is gebeurd: Radio 3FM-dj Giel Beelen heeft namelijk zijn excuses aangeboden.

Het gaat allemaal om de ‘Hold a Coke With Your Boobs Challenge!’ die Giel vanmorgen enthousiast met de wereld deelde. Zo was op de website van zijn programma te lezen: 

Jetsers! Kijk dit is een goed begin van de dag! Om bewustwording te creëren voor borstkanker en het belang van onderzoek is er een challenge in het leven geroepen. Vergeleken bij dit zijn ijsblokjes maar een tikkeltje saai.

Wat is het precies? Nou… Hold a Coke With Your Boobs Challenge! Dat betekent dat je een flesje of blikje cola tussen je borsten moet proppen en dan moet vasthouden zonder handjes… Natuurlijk is het voor een geweldig doel, maar ook niet onprettig om naar te kijken. Dus even in duidelijke stappen

1. Pak een blikje of flesje cola.
2. Haal die borsten tevoorschijn.
3. Handjes los
4. Zorg voor het bewijsmateriaal (foto of video)
5. Knal maar op Facebook of Twitter.
6. Nomineer iemand voor de challenge.

Na verontwaardigde reacties van onder meer 3FM-luisteraars en kankerpatiënten zag Beelen uiteindelijk in dat het misschien toch niet zo sjiek was om de actie te delen. In een reactie op zijn website staat nu: 

Ik geloof niet in berichten weghalen, maar ik geef toe dat het niet zo handig was om deze challenge te delen. Natuurlijk wil ik de slachtoffers van borstkanker niet beledigen, maar juist steunen.

Laat ik voor de duidelijkheid wel zeggen dat ik de challenge niet heb bedacht. Ik las over de challenge op Spitsnieuws.nl. De challenge is ergens op het internet ontstaan om op een ludieke manier bewustwording te creëren voor borstkanker en het belangrijke onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.

Een inschattingsfout van mijn kant. Want ja, de challenge slaat de plank bij nader inzien compleet mis. X Giel

Dat hij vervolgens niet de moeite nam om een linkje toe te voegen naar een van de talloze organisaties die dat ‘belangrijke onderzoek’ naar ‘deze verschrikkelijke ziekte’ doen mag een beetje jammer heten, maar laten we niet te hebberig worden ineens.

Lees ook op Joop: Giel, blijf met je vieze hashtengels van onze tieten af!
Cc-foto: screenshot giel.vara.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (20)