5

Giel Beelen vestigt radiorecord, maakt 198 uur radio

Radiomaker werkt door tot middaguur ... Verbreekt record met 8 uur

Radiomaker en 3FM-presentator Giel Beelen heeft in de nacht van maandag op dinsdag terwijl wij rustig lagen te slapen het record non-stop radiomaken gebroken. Het vorige record stond op 190 uur, om 04.00 uur evenaarde hij dat. Een uur later vestigde hij een nieuw record. Hij is niet meteen naar bed gegaan, maar probeert het nog even vol te houden tot 10 uur.

Beelen kondigde twee weken geleden aan ter ere van zijn 10-jarig jubileum het wereldrecord te willen verbreken. Hiervoor moest hij meer dan 190 uur non-stop radiomaken. Wel mocht hij af en toe slapen: elk uur vijf minuten en om de dag nog eens drie uur. Verder is er een lijst van eisen waar het radiomaken aan moet voldoen. Zo mag een genodigde gast bijvoorbeeld niet langer dan 1 minuut aaneengesloten aan het woord zijn.

Hoe Beelen zijn actie gaat beëindigen is nog niet bekend. Ook wanneer weet hij nog niet precies, maar vermoedelijk rond 10 uur. Wel kondigde hij al aan de 200 uur niet gaan halen.

De Vlaamse dj Lennart Creël is de vorige recordhouder. Hij vestigde zijn record van 190 uur pas twee weken geleden. Erg lang heeft hij dus niet van de titel kunnen genieten.

Update 12.00

Giel Beelen heeft het record met maar liefst 8 uur verbroken. De DJ werkte door tot het middaguur en maakte daarmee 198 uur en 10 seconden non-stop radio.

cc-foto: Elger van der Wel

Geef een reactie

Laatste reacties (5)