Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gijzeling gaande in Parijs bureau van beroemde YouTubers

  •  
12-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dff6gEUXcAEmxAl.jpg-large
Update 20:11 De gijzeling is door een bevrijdingsactie van de politie beëindigd. De gijzelnemer is gearresteerd. Volgens de politie maakte hij een verwarde indruk. De twee gijzelaars zijn ongedeerd, een derde gijzelaar wist al bij het begin van het drama te ontsnappen na een vechtpartij met de dader.
Eerder:
Een onbekende die in bezit zou zijn van een bom en een wapen houdt in Parijs sinds dinsdagmiddag vier uur minstens twee, maar mogelijk drie, mensen gegijzeld, waaronder een zwangere vrouw. Een van hen zou volgens berichten gewond zijn. De politie is massaal aanwezig bij het pand in de Rue des Petites Écuries in het 10e arrondissement, waar het kantoor is gevestigd van Mixicom, een reclamebureau waar verscheiden bekende Franse YouTubers aan verbonden zijn, zoals  Norman Thavaud.
Volgens Franse media zou de gijzelnemer, die het gebouw binnenging nadat hij enkele schoten had gelost, een gesprek eisen met de Iraanse ambassadeur. De gijzeling zou niet als terrorisme aangemerkt worden.

Meer over:

parijs, frankrijk, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.