2

Gijzeling Toulouse: ‘Al Qaeda-militant’ blijkt verwarde man

Politie ziet man niet als terrorist ... Gijzeling in bank beĆ«indigd ... Vier gijzelaars ongedeerd, gijzelnemer in buik geschoten 

Niet een Al-Qaeda militant, maar een verwarde man heeft woensdag de stad Toulouse opgeschrikt door vier mensen te gijzelen in een bankgebouw. Volgens zijn zus is de man in de war en niet diepgelovig. Ook de politie ziet hem niet als terrorist. De politie beëindigde na een beleg van zeven uur de gijzeling. De vier gijzelaars zijn ongedeerd; de gijzelnemer werd in zijn buik geschoten en zit vast, zo meldt de NOS.

De man wilde de bank beroven en riep daarbij dat hij tot de beruchte terreurorganisatie hoorde. De situatie deed denken aan Mohamed Merah die de stad eerder schokte met dodelijk geweld en zich eveneens beriep op contacten met de club van wijlen Osama bin Laden.

Eerder
Update woensdag 17.05:

Kort nadat de gijzelaar twee gegijzelden heeft laten gaan, is hij door de Franse politie opgepakt. Dat meldt France24. De gijzelaar zou bij de inval gewond zijn geraakt. Meer is nog niet bekend over de situatie.

In maart schoot een door Al-Qaeda geïnspireerde schutter in Toulouse drie militairen, een rabbijn en drie joodse kinderen dood. Later werd hij door een elite-eenheid van de politie doodgeschoten. De gijzelnemer wil nu onderhandelen met leden van die elite-eenheid.

NRC schrijft:

De man zou een schot hebben gelost en gezegd hebben dat hij met de politie wil spreken. De directeur van de bank zou een van de gijzelnemers zijn.

Volgens de regionale krant Ouest-France is de omgeving rond de bank afgezet door politieagenten. Een bron bij de politie zei tegen de krant dat het nog onduidelijk is of de claim van de man dat hij banden heeft met Al-Qaeda serieus te nemen is.

Dit bericht wordt aangevuld zodra meer over de situatie duidelijk is.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)