Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gijzelnemer Discovery Channel doodgeschoten

  •  
01-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Milieuactivist protesteerde tegen de programmering van de zender
Woensdag heeft een man urenlang personeel van de televisiezender The Discovery Channel gegijzeld gehouden. De zender veroorzaakt volgens de gijzelaar meer kwaad dan goed. Zo is de programmering van de ‘milieubewuste’ televisiezender misleidend en verheerlijkt deze het voeren van oorlog. De gijzelnemer, geïdentificeerd als James J. Lee, heeft een lijst van eisen opgesteld waar de zender aan moet voldoen. Na uren van onderhandelen is de man doodgeschoten.
Het gebouw van de Discovery Channel en de directe omgeving is door de politie afgezet en ontruimd. Binnen hield een man twee medewerkers en één beveiliger gegijzeld. In het gebouw bevonden zich nog 1900 andere mensen.
De man, een milieuactivist, wilde aandacht vragen voor zijn zorgen en eisen. Hij was van mening dat de Discovery Channel oorlog voeren verheerlijkt met haar televisieprogramma’s. Ook wilde de gijzelnemer dat de televisiezender meer aandacht zou besteden aan de overbevolking van de aarde. Volgens hem moedigen programma’s als ’19 Kids and Counting’ het krijgen van kinderen aan. Op zijn website plaatste Lee alle eisen waar Discovery Channel aan moet voldoen.
Tijdens de gijzeling is de man neergeschoten. Volgens een anonieme woordvoerder is de man gestorven dankzij een aan zijn lichaam bevestigd explosief, dat afging op het moment dat hij werd neergeschoten.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.