3

Gijzelnemer joodse supermarkt stond ook op zwarte lijst VS

Coulibaly was de handlanger van de broers Chérif en Saïd Kouachi en doodde 4 mensen ... Vriendin van Coulibaly mogelijk nog extremistischer

Gijzelnemer Amedy Coulibaly die de vier mensen in de joodse supermarkt vermoordde stond op de zwarte lijst van de VS. Dat meent CNN. Volgens een Amerikaanse veiligheidsfunctionaris zou hij een tijdje op die lijst met namen van terroristen hebben gestaan.

Coulibaly (32) was een handlanger van de broers Chérif en Saïd Kouachi van wie al eerder bekend was dat zij op de Amerikaanse zwarte lijst stonden. Deze zogeheten no-fly-lijst is een database van internationaal verdachte terroristen.

Coulibaly schoot donderdag een agente dood in Montrouge en vrijdag gijzelde hij mensen in een joodse supermarkt in Parijs. Bij binnenkomst schoot hij vier mensen dood, allemaal joods. Zij worden vandaag begraven in Israël.

CNN sprak met de voornamelige advocaat van Coulibaly, George Sauveur. Hij zegt dat zijn vriendin mogelijk nog extremistischer is dan Coulibaly. In een afgeluisterd telefoongesprek geeft Hayat Boumedienne Amedy op zijn donder omdat hij niet serieus genoeg zou zijn en alleen maar aan zijn eigen pleziertjes denkt. Boumedienne zou nu naar Syrië gevlucht zijn.

Saveur schetst Coulibaly als een jongen die het altijd mogelijk heeft gevonden om zijn mannetje te staan. Hij komt uit een migrantengezin van 10 en had alleen maar zussen en een slechte band met zijn ouders. Toen hij in de gevangenis terecht kwam, leerde hij de Algerijnse terrorist Djamel Beghal kennen. Ook de broers Kouachi leerde hem kennen en alledrie radicaliseerden ze onafhankelijk van elkaar na de ontmoeting met Beghal.

Volkskrant: ’Gijzelnemer Parijs stond op zwarte lijst VS’
CNN: Female terror suspect more radical than boyfriend

Geef een reactie

Laatste reacties (3)