Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Gingrich speecht niet met Wilders op 9/11'

  •  
17-08-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_NewtGingrich_GageSkidmore_300.jpg
Prominent Amerikaans politicus door actiecomité onterecht opgevoerd als spreker 
Newt Gingrich zal niet naast Geert Wilders spreken op de anti-islamrally op 11 september in New York. De prominente republikein was dit ook nooit van plan. Dat heeft een woordvoerder van de politicus gezegd tegen NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal. Het comité van de Amerikaanse Wilders-supporter Pamela Geller meldde vorige week dat naast de PVV-voorman ook Gingrich op het programma stond.
Bosch van Rosenthal schrijft op zijn Twitterpagina :
De NOS-correspondent had zelf contact opgenomen met de woordvoerder van Gingrich. De Amerikaanse moslimorganisatie CAIR (Council on American-Islamic Relations) deed dinsdag namelijk een oproep aan Gingrich om niet naast Wilders te staan.
Pamela Geller, mede-organisator van het protest en prominent Wilders-supporter,  meldde vorige week dat de uiterst vooraanstaande uiterst rechtse Republikein zou spreken op de protestbijeenkomst tegen een islamitisch centrum nabij Ground Zero, de plaats waar tot de aanslagen op 11 september 2001 het World Trade Centre stond.
Gingrich is een invloedrijk politicus in de VS. In het verleden was hij voorzitter van het Amerikaanse parlement, het House of Representatives, (1995-1999). Hij is tevens fel anti-islam. Hoewel het geheel in zijn straatje zou passen om samen met Wilders tegen moslims te ageren, beweert hij nu dus dit nooit van plan te zijn geweest. 
Lees ook op de website van Joop-opiniemaker Carel Bruring: Gingrich niet op 9/11 anti-moskeedemonstratie Lees meer over de vrienden van Wilders in de VS: Wilders gaat tekeer tegen Obama
Foto-cc: Gage Skidmore

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.