Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Giro 555 toch open voor Pakistan na publieke discussie

  •  
12-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
Flickr_Pakistan_OxfamNovib_300.jpg

Discussie in media en op sociale netwerksites leidt ertoe dat SHO 555 alsnog voor het door overstromingen getroffen land openstelt

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben toch giro 555 opengesteld voor donaties aan Pakistan. Dat is donderdagavond bekend gemaakt. SHO wilde eerst geen nationale actie starten, omdat die weinig zou opleveren. Pakistan kampt met zware overstromingen.
Het zomerseizoen is een lastige periode om te werven. Daarom zag SHO niets in een nationale inzamelingsactie te zien voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Pakistan.  
Het leidde echter tot zo veel discussie in media en op sociale netwerksites als Twitter, dat het giro 555 alsnog is opengesteld, zo meldt onder andere de NOS donderdagavond. SHO-voorzitter Farah Karimi zegt hierover: 
“Veel mensen hebben duidelijk gemaakt één herkenbaar nummer te willen om geld te storten. Wij willen die vraag graag beantwoorden.”
Circa veertien miljoen mensen zijn in meer of mindere mate getroffen door overstromingen, extreme regenval en aardverschuivingen in het Aziatische land.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.