Laatste update 22:26
7

Giroud: “Onmogelijk om uit de kast te komen als voetballer”

Vanavond stond hij in het veld tegen het Nederlands elftal met het Franse voetbalelftal, buiten het veld is Olivier Giroud erg uitgesproken over maatschappelijke zaken. Zo is de speler van het Londense Chelsea al jarenlang pleitbezorger voor meer tolerantie ten opzichte van homoseksuele collega’s.

In een interview met Le Figaro zegt de aanvaller, die deze zomer wereldkampioen werd met zijn land: “Toen de Duitser Thomas Hitzlsperger uit de kast kwam in 2014, was dat erg emotioneel. Het werd me toen duidelijk dat het onmogelijk is om openlijk je homoseksualiteit te tonen binnen het voetbal.” Hitzlsperger is de bekendste voetballer die ervoor uitkwam homoseksueel te zijn. Hij deed dit een jaar nadat hij zijn carrière had beëindigd.

“In de kleedkamer is veel testosteron, geplaag en gemeenschappelijke douches. Het is delicaat, maar zo is het,” zegt Giroud. Hij werkte bij eerdere clubs mee aan campagnes die homoseksualiteit binnen het voetbal bespreekbaar moesten maken. Zo verscheen hij op de voorkant van het gay-magazine Tetu, om aandacht te vragen voor de problemen waar mensen uit de LHBT-gemeenschap mee kampen. “Er is nog veel werk te verrichten in de voetbalwereld. Dat is een understatement.”

Geef een reactie

Laatste reacties (7)