104

GL en CU blokkeren Afghanistan-missie

GroenLinks wil verandering in het plan voor een trainingsmissie in Kunduz ... 'Twijfel is niet weggenomen' ... Ook Christenunie keurt de plannen af

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap heeft na de fractievergadering aangekondigd niet akkoord te gaan met de plannen van het kabinet voor een politiemissie in Afghanistan. Sap zegt ‘dat het zo niet kan’ en wil veranderingen in het plan zien.

Na de hoorzitting op maandag verklaarde Sap al dat de kans dan GroenLinks de missie zou steunen eerder kleiner dan groter was geworden. Uit de hoorzitting kwam naar voren dat hoewel het een politiemissie betreft, de missie een sterk paramilitair karakter heeft. Bij een eventuele aanval zullen de agenten ingezet worden om de militairen bij te staan. De partij wil slechts meewerken aan een civiele training. Ook betwijfelt GroenLinks of wederopbouw in Kunduz mogelijk is.

Ook de ChristenUnie gaat niet mee in de plannen van het CDA en de VVD. Binnen de partij heerst er twijfel over de effectiviteit van de missie.

NOS: GL en CU: Kunduz-plan moet anders

Geef een reactie

Laatste reacties (104)