24

GL-leider Bram van Ojik op ‘inspiratie’-toernee

"De vernieuwing komt van onderop"

GroenLinks mag dan zin hebben in de toekomst, de vraag is of de toekomst nog zin heeft in de partij, met vier zetels in het parlement en peilingen die geen sprankje hoop bieden. Wat moet de partij doen om daar verandering in het brengen?

Wie weet beleeft Bram van Ojik de komende week zijn ‘eureka’-moment. Want de GroenLinks-voorman gaat vanaf donderdag het land in om van ‘groene en progressieve vernieuwers te horen wat zij bereiken en waar zij tegenaan lopen.’

In een persuitnodiging schrijft Van Ojik:

Van Texel tot Maastricht, van Rotterdam tot Kampen: er zijn in Nederland duizenden initiatieven waarmee mensen zelf het heft in handen nemen. Ik vind dat hoopvol in een tijd die tegelijkertijd veel zorgen ken: de bezuinigingen in de zorg, de oplopende werkloosheid, milieuvervuiling. Ik verwacht veel inspiratie op te doen voor het komend politieke jaar en de Algemene Politieke Beschouwingen.

Bram van OjikDe toernee van Van Ojik begint donderdag in Maastricht waar hij college geeft op de introductiemarkt voor studenten. In de dagen die volgen bezoekt hij onder meer duurzame energieprojecten, cultuurparken en ambachtelijke chocolademakers. Allemaal “initiatieven van mensen die niet wachten op de politiek, maar zelf het heft in eigen hand nemen”.  Van Ojik wil bij die projecten de kunst afkijken, want “de vernieuwing komt van onderop”.

De benadering, het koesteren van mensen die op eigen houtje de wereld verbeteren, doet denken aan de oproep die de vernieuwingsgroep Klub Kobalt, afkomstig uit de GL-jongerenorganisatie, eerder deed.

foto: GroenLinks / Wikimedia

Geef een reactie

Laatste reacties (24)