30

Google dumpt lobbygroep van klimaatontkenners

'Klimaatsceptici benadelen onze kinderen en maken de wereld slechter'

Google heeft de banden verbroken met een invloedrijke rechtse lobbygroep omdat deze klimaatverandering ontkent en leugens verspreid. De stap is een overwinning voor klimaatactivisten die al langer aandrongen op het dumpen van de lobbygroep die er op gericht is twijfel te zaaien over het klimaat.

Google-topman Eric Schmidt liet zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over de American Legislative Exchange Council (Alec): 

De feiten over klimaatverandering staan niet meer ter discussie. Iedereen begrijpt dat er sprake is van klimaatverandering en de mensen die zich er tegen verzetten, benadelen onze kinderen en onze kleinkinderen en ze maken de wereld veel slechter. Dus willen we niets meer met deze mensen te maken hebben, ze zijn gewoon letterlijk leugens aan het verkondigen.

Eric Schmidt, Executive Chairman, Google (left) in conversation with Nik GowingGoogle was lid geworden van de groep vanwege een heel andere kwestie maar trekt zich nu terug. De VN onthult vandaag een document waarin staat aangegeven welke bedrijven bewust proberen de klimaatdiscussie te saboteren. Alec boekte onder meer succes met het afgelasten van plannen voor zoone- en windenergie en met het niet doorgaan van verbeteringen aan de kustverdediging in de staat North Carolina. Alec keert zich tegen klimaatmaatregelen omdat die volgens de lobbygroep ‘de economische groei beperken’. Eerder al verbrak Microsoft de banden met Alec die gefinancierd worden door de beruchte gebroeders Koch. Facebook, Yelp en Yahoo maken er nog steeds deel van uit. 

National Journal: Google Announces Plans to Cut Ties With ALEC

Geef een reactie

Laatste reacties (30)