19

Google: ‘Gmail-gebruikers hebben geen recht op privacy’

Google gebruikt wel heel bijzondere verdediging in rechtszaak

In een rechtszaak die enkele Gmail-gebruikers hebben aangespannen tegen Google, omdat Google de mails scant om spam te onderscheppen en om relevante advertenties te tonen, heeft Google een wel heel bijzondere verdediging gebruikt. Google stelt dat Gmail-gebruikers simpelweg geen recht hebben op privacy.

Google stelt in een schriftelijk verweer dat de gebruikers van de e-maildienst via de gebruikersvoorwaarden hebben toegestemd met het laten scannen van alle e-mails voor het filteren van spam en het afleveren van gerichte advertenties.

Google zegt letterlijk:

Geautomatiseerde systemen kunnen nu filteren op bepaalde woorden. Dat an sich is al eng, maar het is niet heel schokkend. Ware het niet dat Google kennelijk vindt dat ze ook gerechtigd zijn onze e-mails door duizenden mensen te laten lezen, getuige het verweer.

We hadden iedereen kunnen adviseren over te stappen naar het veiligere Lavabit, maar helaas. De oprichter van die e-maildienst zag zich gedwongen zijn dienst te sluiten omdat hij de Amerikaanse overheid geen informatie wilde verstrekken over klokkenluider Edward Snowden.

Dutch Cowboys: Google: geen recht op privacy bij e-mailen!

Geef een reactie

Laatste reacties (19)