6

Google maakt potje van bescherming privacy

Transgender openbaart per ongeluk geslachtsverandering: 'Gelukkig mogen ze me niet ontslaan'

Google is zo opdringerig met het aanbieden en integreren van nieuwe diensten dat de privacy van gebruikers in gevaar is. Zelfs doorgewinterde gebruikers is niet meer duidelijk wie wat ziet. Dat ontdekte een vrouw die een geslachtsverandering heeft ondergaan op pijnlijke wijze.

SceneTap - “facial detection” ... Friday debut of SF bar-cams stirs sour reception (May 17, 2012) ...item 4.. Dr. No - Original Trailer (1962) -- SPECTRE ...Google heeft de boot gemist met social media en probeert die achterstand in te lopen door de eigen nieuwe diensten, zoals Google Hangouts, op te dringen en te koppelen aan andere diensten. Vooral bij de nieuwe app voor Android-toestellen zijn de standaard privacy-instellingen zo onduidelijk dat zelfs ervaren gebruikers er de mist mee ingaan. Het gaat daarbij om berichten die gestuurd worden aan anderen. Als het bericht wordt gestuurd als sms dan krijgt de ontvanger alleen het nummer van de afzender te zien. Wordt het echter verstuurd als GChatbericht dan stuur je ongemerkt een link naar je Google-profiel mee. Een Amerikaanse vrouw die een geslachtsverandering heeft ondergaan en ook als vrouw een Google-profiel heeft maar op haar werk nog haar oude – manlijke – identiteit gebruikt, openbaarde zich zo ongewild tegenover collega’s. “Gelukkig woon ik in een staat waar het illegaal is om me om deze reden te ontslaan,” zegt ze in The Guardian.

Google ligt al langer onder vuur over privacy-kwesties. Zo wilde het bedrijf gebruikers dwingen hun echte naam te gebruiken en paste die vervolgens op alle Google-diensten toe. Sinds staat de zoekgigant toe dat gebruikers gebruikers bijnamen gebruiken.

cc-foto: marsmettt tallahassee

Geef een reactie

Laatste reacties (6)