2

Google trekt ‘homo-app’ terug

Applicatie, die antwoord moet geven op de vraag 'is mijn zoon homo?', is toch tegen de regels

Onlangs introduceerde Google een applicatie voor smartphones die moeders middels een simpele vragenlijst zou kunnen vertellen of hun zoon homo is. Vragen als ‘houdt uw zoon van musicals en is hij fan van een diva?’ zouden de geaardheid moeten weggeven. Tot woede van verschillende homo-organisaties. Google werd opgeroepen de app terug te trekken, maar weigerde in eerste instantie. Na aanhoudende druk geeft Google toch toe: ‘We hebben de regels voor de app-markt geschonden.’ Dat schrijft het AD.

De applicatie gaf naar aanleiding van de antwoorden aan of de jongen in kwestie al dan niet homoseksueel is. Het bevestigende antwoord was: “Accepteer het. Uw zoon is homo. Hij houdt net zo van mannen als u.” Het negatieve antwoord: “U hoeft zich geen zorgen te maken, uw zoon is geen homo. Het is goed mogelijk dat u oma wordt.”

Sommige Amerikaanse media menen dat de applicatie geproduceerd is om het gelijknamige boek te promoten. De auteur van het boek ‘Is my son gay?’ is zelf homoseksueel. In zijn boek helpt hij familieleden op een humoristische manier de homoseksualiteit van hun zoon of dochter te accepteren.

Lees ook op Joop: App-oproer in Frankrijk

AD: Google trekt app ‘Is my son gay?’ terug

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (2)