Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Göteborg: Jongeren rellen tegen 'bangalijst'

  •  
19-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Göteborg.jpg
Meisje opgepakt omdat ze foto's van andere meiden op Instagram zette, met daarbij de seksuele handelingen die ze zouden uitvoeren
In de Zweedse stad Gothenburg hebben honderden jongeren een school bestormd. Ze waren woedend over een pagina op fotosite Istagram waarop meisjes te kijk werden gezet als sletten, een verschijnsel dat in Nederland bekendstaat als ‘bangalijst’.
Volgens de NOS kwamen zo’n 600 jongeren naar het Plusgymnasium in Göteborg, omdat het gerucht ging dat degene die foto’s van meisjes online zette op die school zat. De jongeren gooiden met stenen en flessen. Toen de politie ze wegjoeg, ging een groep naar het centrum van Göteborg waar ze relden tussen het winkelend publiek. Op Instagram waren onder de noemer “Wie zoekt een slet in Gothenburg?” zo’n 200 foto’s gezet van meisjes, soms pas 13 jaar oud. Een 17-jarig meisje is aangehouden. Zij wordt ervan verdacht de foto’s te hebben geplaatst.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.